expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Mercedes-Benz značka: historie, vznik, modely a současnost


Od momentu, kdy Karl Benz představil svůj Patent-Motorwagen v roce 1886, uběhlo už dost času. Dnes by byl Mercedes-Benz charakterizován jako malý německý startup, ale každý motorista zná tuto značku jako symbol luxusu, výkonu a technologické inovace na celosvětové scéně. Jakou má historii a které modely jsou ty TOP?



Vznik značky a stručná historie od začátku po dnešek

Mercedes-Benz je značka s bohatou historií a současně jde o symbol luxusu. Název vznikl spojením dvou postav automobilového průmyslu, Karla Benze a Gottlieba Daimlera. Karl byl tvůrcem prvního automobilu poháněného spalovacím motorem.

Gottlieb Daimler, pracující nezávisle na Benze, byl pionýrem v oblasti motorových vozidel. Jejich společné dědictví bylo zpečetěno v roce 1926, kdy se jejich společnosti, Benz & Cie. a Daimler-Motoren-Gesellschaft, spojili a vytvořili společnost Daimler-Benz AG. To položilo základy pro značku, která se stala synonymem pokroku již od vzniku.

Značka se rychle etablovala jako lídr v oblasti technologických inovací a designu. Ve 20. století uvedla na trh mnohé revoluční modely, které definovaly vzhled a pohodlí luxusních automobilů, ale zejména posouvaly hranice technologické excelence.

S Mercedesem se spojují například zavedení prvních protiblokovacích brzdových systémů ABS nebo elektronické stability pro zvýšení bezpečnosti.

Tyto, ale i další technologické inovace ukázaly, že Mercedes-Benz je víc, než jen výrobce luxusních automobilů. Je to značka, která neustále hledá způsoby, jak posunout celý segment dopravy a vidět to i dnes, ve 21. století. Značka se totiž zaměřuje na rozvoj udržitelné mobility a elektromobility, tedy i na ekologii dopravy.

Nejznámější modely z minuty a jejich přednosti

Mercedes-Benz je značka s hluboce zakořeněným dědictvím v automobilovém průmyslu a je tedy jasné, že bude mít bohatou modelovou řadu. Tři z nejkonečnějších modelů, které zanechaly nesmazatelnou stopu, jsou Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, S-Class a W123. Každý z těchto vozů přinesl do světa automobilů něco zcela jedinečného.

Model 300 SL Gullwing, známý svými křídlovými dveřmi, byl pionýrem v používání přímého vstřikování paliva. To vylepšilo jeho výkon, ale až inovativní design a celkem technologie z něj udělali učinili jednu z nejobdivovanějších ikon.

S-Class naopak již od svého vzniku představoval vrchol luxusu a inovace v rámci portfolia Mercedes-Benz. Série se stala synonymem i pro pokrok v bezpečnosti.

Technologie typu ABS, airbagy pro celou posádku a asistenční systémy definovaly celou třídu S jako vzor pro automobilový luxus a bezpečnost. Až dodnes jde o vlajkovou loď automobilky a ačkoli má několik německých konkurentů, král je pouze jeden.

Model W123 byl zase znám již od počátku svou nekompromisní odolností a spolehlivostí. Na trh byl uveden v 70. letech a rychle si získal reputaci dlouhověkosti a nízkých nákladů na údržbu. To ho udělalo oblíbeným ve všech koutech světa, jeho synonymem byly odolnost proti korozi, spolehlivý pohon a komfort.

Jaká je dnešní nabídka? Od A po S, včetně AMG

Dnešní nabídka vozů Mercedes-Benz se pyšní širokou škálou modelů. Některé navazují i ​​na zmiňované typy z minuty, jiné splňují různé potřeby od městských vozů až po limuzíny či SUV. Modelové řady jsou organizovány od série A po S, doplněné o dynamické modely AMG s bezkonkurenčním sportovním profilem.

Na začátku nabídky stojí třída A , která představuje vstupní bránu do světa Mercedes-Benz. Tato kompaktní městská vozidla jsou ideální pro dynamický životní styl, nabízejí vysokou úroveň komfortu, inovativní technologie a efektivní motory.

Třída B je o něco větší a flexibilnější, což ji činí vhodnou pro rodiny. Třídy C a E jsou středem nabídky, kde elegance a technologická vyspělost jdou ruku v ruce, zatímco již zmiňovaná řada S je synonymem vrcholného luxusu. Tato třída reprezentujícího to nejlepší, co Mercedes-Benz má v komfortu i v technologických inovacích.

Značka má v nabídce také SUV a crossovery s modely GLA, GLC, GLE či GLS . Ty nabízí pohodlí, všestrannost a schopnost poradit si s různými typy terénu.

Speciální kapitolu tvoří vysoce výkonné modely AMG. Jsou synonymem pro maximální výkon, exkluzivitu a sportovní duch. Tyto modely přinášejí extrémní výkony díky upraveným motorům, speciálnímu podvozku a unikátnímu designu.

Zhodnocení výhod a nevýhod modelů Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je považován za zlatý standard v automobilovém průmyslu, a to z dobrých důvodů. Jeho modely přinášejí luxus a komfort, které jsou výsledkem precizního designu interiéru, použití kvalitních materiálů a pokročilých technologií.

Řidiči a pasažéři dostanou plynulou jízdu s vynikajícími jízdními vlastnostmi, která je doplněna o špičkové multimediální a asistenční systémy. Výsledkem je nejen komfort, ale také bezpečnost na cestě. Značka staví na výjimečnosti v oblasti inovací a často uvádějí nové technologie, které za pár let přeberou ostatní výrobci.

Samozřejmě, prestiž, luxus a technologie jsou důvodem, proč jsou náklady na údržbu a opravy v případě Mercedes-Benz výrazně vyšší oproti jiným značkám.

Navíc, ačkoli nové technologie a funkce zvyšují pohodlí a bezpečnost, je třeba počítat is tím, že jejich prvotní nasazení může být pro někoho příliš složité. Samozřejmě čím více technologií v autě je, tím náročnější je i jejich údržba. Podobně jako u servisu i v případě náhradních dílů počítejte s tím, že náklady jsou o něco vyšší.

V zásadě platí, že vlastnit Mercedes-Benz znamená investovat do symbolu luxusu, komfortu a špičkových inovací. Pokud nechcete dělat kompromisy a potrpíte si na maximální pohodlí i při dlouhých či náročných trasách, značka vás určitě nezklame.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku